Hoveniersbedrijf Noord-West - Gebakken klinkers

Gebakken klinkers

Dankzij de hedendaagse, geperfectioneerde, technische mogelijkheden, voldoen de gebakken klinkers tegenwoordig ruimschoots aan de huidige kwaliteitseisen. Een strenge selectie van de beste kleisoorten, een zorgvuldig droogproces en langzaam laten bakken op ca. 1150° C levert klinkers op met unieke eigenschappen.

Gebakken stenen

Deze klinkers hebben een lage wateropname, zijn slijtvast en bovendien gegarandeerd vorstbestendig. De natuurlijke grondstoffen en het productieproces geven de klinkers een warme, rijke en rustige uitstraling. Pas bij het bakken in de tunneloven krijgen ze kleur. De klinker krijgt dan zijn typerende uiterlijk. Gebakken klinkers zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Oude gebakken stenen

Oude gebakken stenen hebben jaren in wegen of pleinen gelegen en zijn door het gebruik als het ware gepolijst en verouderd waardoor ze een zeer karakteristieke uitstraling hebben verkregen. Kleur en kwaliteit verschillen. De voordelen van deze antieke straatstenen zijn dat ze minder vuilgevoelig en zelfreinigend zijn. Daarnaast zijn ze kleurvast en hebben ze een fraaie uitstraling door de warme aardetinten.

Komt u er niet meer uit of wilt u vrijblijvend advies, vraag het ons. Ook een ontwerp van de bestrating kunnen wij voor u maken. Zo kunt u zien hoe bijvoorbeeld de oprit er uit komt te zien in verschillende legverbanden en kleurmotieven etc. Onze gegevens vindt u op de pagina contact.